Behandling av hodepine

 

Kosmedic Hudklinikk tilbyr behandling av hodepine med Botulinumtoksin (Botox)

 

Hodepine er en vanlig og ofte svært plagsom tilstand. Hyppig forekommer det en blanding av spenningshodepine, migrene og en medikamentoverforbrukshodepine.

 

Per i dag er behandling av kronisk migrene med Botox en anerkjent og klinisk dokumentert behandling. Kronisk migrene defineres som minst 15 dager hodepine i måneden, hvorav minst 8 dager er migrene.

Bilde%2025.10_edited.jpg
Bilde 25.10.2020, 16 28 22.jpg

Hvem kan få denne behandlingen?

Behandlingen av kronisk migrene med Botox krever en henvisning til nevrolog, som stiller indikasjonen. Det må også være utprøvd minst to forskjellige migreneforebyggende medikamenter (som f.eks. blodtrykksmedisinene Pranolol og Atacand).

 

Har du rett på refusjon?

Oppfyller du kriteriene som er nevnt ovenfor, så har du krav på refusjon av medikamentet fra HELFO, dvs du får det på blå resept

 

Det er mange pasienter som sliter med hodepine (særlig blandingshodepine) uten å oppfylle disse kriteriene helt, men har like god effekt av behandlingen. Først og fremst fører behandlingen med Botox til en nedsettelse av økt muskeltonus (spenning) i hodemusklene. For denne pasientgruppen tilbyr Kosmedic Hudklinikk behandling med Botox.

Før behandlingen

Pasienten vil først få en vurdering av klinikkens ansvarlig lege, nevrolog Stella Taubert. Hun har over 13 års erfaring med Botoxbehandling, bl. annet for kronisk migrene.

 

Hvordan foregår behandlingen?

Ved konsultasjonen vil nevrolog sammen med pasienten, planlegge en terapiplan. Deretter setter sykepleier Camilla Adde Viken injeksjonene. Disse blir fordelt på både panna, tinningsregionen på begge sider og nakken.

Effekten vedvarer i ca  3 måneder og må derfor som regel gjentas hver 3. måned. Medikamentet er helt trygt.  

Bivirkninger

Bivirkninger er sjeldent og ikke vedvarende, men forbigående og varer i noen uker. De vanligste er svakhet i pannemuskulaturen slik at man har vansker med å rynke den, og noen kan få tunge/hengende øyelokk. Noen pasienter kan få forbigående nakkesmerter.

 

Forholdsregler som minsker sjansen for uønskede effekter:

  • Du skal ikke massere ansikt, nakke eller hodebunn det første døgnet.

 

Du er ellers upåvirket kort tid etter behandlingen og kan kjøre bil, gå på jobb og i det hele tatt leve som vanlig.

 

Les mer om botox mot migrene og hodepine på helsesmart.no 

Clinic location

Abel Meyers gate 11, sentrum

7800 Namsos

Veibeskrivelse

  • Facebook - Hvit Circle
  • Instagram - Hvit Circle
  • Facebook - Hvit Circle
  • Instagram - Hvit Circle

KONTAKT OSS

©2020 Kosmedic Hudklinikk, Namsos    Laget av C. Guldvik med Wix.com